TOP 5 favorita Eurolige

Počela je nova sezona košarkaške Eurolige. Nakon što je prošle godine promijenjen format natjecanja, te sada u ligi sudjeluje tek 16 najboljih košarkaških momčadi Starog kontinenta, gledanost kao i kvaliteta lige je porasla. Premda najbolji igrači kao i  najtalentiraniji mladi igrači odlaze u NBA, čim im se pruža prilika, razdori između europskih košarkaških saveza i federacija onemogućuju daljnji progres pram napretku košarkaške igre, Euroliga će i ove godine ponuditi pregršt dobre i neizvjesne košarke. Predstavljamo Vam 5 najvećih favorita ovogodišnjeg izdanja Eurolige.

5. Efes Pilsen

Turci nemilice upucavaju novce u košarkaške projekte, a Efes Pilsen predvodnik je tog trenda. Iako prošle godine niti u  Euroligi niti u turskom prvenstvu nisu ostvarili zapažene rezultate, ipak su odlučili dati još jednu šansu Velimiru Perasoviću. Izgubili su Cedija Osmana i Brandona Paula, ali su doveli Erricka McColluma iz Galatasaraya, te Josha Adamsa iz Avtodor Saratova, pa Australca Brocka Motuma iz Žalgirisa, slovenca Edu Murica , srpskog junaka Vladimira Štimaca, te Krunoslava Simona.

4. Olympiacos

Ako postoji neka momčad u u Europi koja se nikad ne smije podcijeniti, onda su to Grci iz Pireja. Prošle godine nisu osvojili niti jedna trofej, pa će ove biti gladni i opasni. Klub je napustila nekolicina igrača, no okosnica ekipe je još tu. Pri tome mislimo naravno na  Vassilisa Spanoulisa i Georgiosa Printezisa.

3. Fenerbache Istanbul

Prošlogodišnji prvak Europe oslabljen je odlaskom najboljih igrača Bogdana Bodganovića i Ekpe Udoha, te težim ozljedama Nikole Kalinića i Bobbya Dixona. Ipak pobjednički mentalitet koji je ugradio najbolji europski trener posljednjih 20 godina Željko Obradović, fanatičnost navijača ( dvorana je gotovo rasprodana za sve utakmice Eurolige) te niz kvalitetnih pojačanja garantiraju kako će se Fener ponovno boriti za titulu.

2. Real Madrid

Zadržali su gotovo cijelu ekipu od prošle godine. No ono što ovu momčad čini najzanimljivijom za gledanje je najtalentiraniji igrač svijeta mlađi od 20 godina. Luka Dončić sa Slovenijom je osvojio Europu, a isto će htjeti učiniti i na klupskoj razini prije nego što sljedeće godine otiđe u NBA. Gledati Dončića znači prisustvovati stvaranju povijesti.

  1. CSKA Moskva

Milan Teodosić je otišao u NBA, a zamijenio ga je još uvijek briljantni Sergio Rodriguez. Trener Dimitrios Itoudis jedna je od tri najbolja europska stručnjaka srednje generacije, spomenuti Rodriguez i de Colo bi se trebali savršeno nadopunjavati, a odlaske Augustinea i Jacksona zamijenit će Leo Westermann, Othello Hunter iz Real Madrida, te Will Clyburn. CSKA je dobro podmazan stroj s pobjedničkim mentalitetom i moćnom mašinerijom koja ih čini najsnažnijom europskom momčadi. Sve osim naslova prvaka biti će proglašeno neuspjehom.

Komentari