TOP 5 televizijskih serija ove jeseni

Ljeto je završeno, hladnoća stiže. Što znači da ćete više vremena morati provesti u toplini vlastita doma. Kada je tome već tako, gledanje kvalitetnih serija čini se odličnim izborom na pitanje kako provesti slobodno vrijeme. Nudimo Vam na izbor najbolje serije koje su počele s prikazivanjem na jesen ove godine. Uživajte.

5. Better things

Prva sezona bila je tek solidno sklepan ’dramedy’, no da u svijetu serija kao u sportu postoji nagrada za one koje su najviše napredovali, onda bi ju ovo ostvarenje zaslužilo. Kreatori serije su genijalni Louis C.K. i Pamela Dalon, koja igra i glavnu ulogu. Duhovito, britko,  na trenutke i neurotično poput protagonistice, no nadasve iskreno viđenje modernog matrijarhata.

4. Star Trek: Discovery

Radnja serije odigrava se 10 godina prije događaja u originalnoj seriji, a showrunneri serije Bryan Fuller (kreator kultnog Hannibala) i Alex Kurtzmannm odlučili su konačno napustiti utopijska direktive pisanja scenarija koje je postavio originalni kreator Zvjezdanih staza Gene Roddeberry. Star Trek: Discovery može se  pogledati na NetFlixu.

3. Mindhunter

Nakon što je pokrenuo ’Kuću od karata’ legendarni David Fincher vraća se na Netflix. Serija se odvija krajem sedamdesetih godina 20. stoljeća, a u deset nastavaka ( vjerojatno će biti snimljena i druga sezona) par FBI-evih agenata pokušavaju riješiti komplicirane neriješene slučajeve, razgovarajući sa psihopatima iza rešetaka, a sve kako bi ušli u um zločinaca.

2. Zamjenici

Ako Vas zanima fenomen Donalda Trumpa, a objašnjena tražite u pop kulturi pogledajte ovu seriju. Crna komedija o bijelim američkim muškarcima, gubitnicima modernoga doba, mikrokozmos srednje škole kao preslika politike cijele zemlje. Danny McBride je komičarski genije, a apsolutno je briljantan i Walter Googins.

1. Kronike Times Squarea

Nova serija Davida Simona (Žica, Generation Kill) na kojoj radi s ponajboljim američkim autoricama i autorima kriminalističkog žanra samo je na površini priča o počecima pornografije u SAD-u. Zapravo je to saga o naravi kapitalizma, gdje je glavni lik New York 70-ih. Velika serija koja može ravnopravno stati uz bok najvećima, poput spomenute Žice, Breaking Bada i Obitelji Soprano.

 

.

 

Komentari