Klimatizirane kino dvorane doimaju se najboljim izborom za spas od pasjih ljetnih vrućina. Predstavljamo Vam TOP5 filmova koje ovoga kolovoza možete pogledati u hrvatskim kino dvoranama.

5. Kula Tmine

Film nastao po romanu Stephena Kinga govori o posljednjem viteškom ratniku, Rolandu Deschainu (Idris Elba) koji se nalazi se u vječitoj bitci s Walterom ODimom također poznatim i pod imenom Čovjek u crnom (Matthew McConaughey), odlučnim spriječiti ga u uništenju Kule Tmine koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum. Dok sudbina svjetova visi o tankoj niti, dobro i zlo sukobit će se u ultimativnoj bitci u kojoj jedino Roland može obraniti Kulu od Čovjeka u crnom.

Početak prikazivanja: 10.08.2017.

Rotten Tomatoes: 18 posto

4. Valerian i grad tisuću planeta

Od redatelja filmova Peti element i Lucy, Luca Bessona, dolazi novi blockbuster Valerian i grad tisuću planeta u kojem glumi i planetarno popularna pjevačica Rihanna. Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Pod direktivom Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline su poslani na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od tisuću planeta. Alpha ima sedamnaest milijuna stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih.

Rotten Tomatoes: 51 posto

Početak prikazivanja: 27.07.2017

3. Atomska plavuša

Redatelj David Leitch  radio je na prvom dijelu hita “John Wick”, a ovoga puta ratobornu glavnu ulogu u njegovom filmu odigrat će žena, i to oskarovka Charlize Theron. Radi se o špijunskom trileru u kojem Theron igra ulogu  Lorraine Broughton, špijunke MI6-a koja je poslana u Berlin kako bi razotkrila špijunski lanac odgovoran za smrt jednog tajnog agenta, koji joj čini se i nije tako nepoznat.

Početak prikazivanja: 17.8.2017.

Rotten Tomatoes: 76 posto

2. Dunkirk

Film Cristophera Nolana vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika.

Rotten Tomatoes : 93 %

Početak prikazivanja : 21.07.2017

1.Vozač (Baby driver)

Mladi i talentirani vozač automobila koji služe za bijeg nakon pljačke (Ansel Elgort) oslanja se na ritam glazbe koju non-stop sluša kako bi bio najbolji u onome što radi. Međutim, kada upozna djevojku svojih snova (Lily James), Baby u novom poznanstvu vidi priliku za bijeg od kriminala. Ipak, nakon što ga mafijaš (Kevin Spacey) prisili da radi za njega, Baby se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unaprijed osuđenom na propast koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi

Rotten Tomatoes: 95 %

Početak prikazivanja: 24.08.2017

 

 

Komentari