TOP 5 stvari koje valja znati o Igri prijestolja

 

Upravo je s emitiranjem započela sedme sezone fantasy serije ’Igra prijestolja’. Kako je riječ o seriji/ knjizi u kojoj obitavaju stotine likova  i sadrži isto toliko storylinea, prije početka pretposljednje sezone dobro se podsjetiti što se sve izdogađalo ranije, kao i najvažnije stvari  vezane uz ’Igru prijestolja’ i njegove aktere.

5. Podsjetnik

Umjesto da potrošite šezdesetak sati vremena na binganje prethodnih sezona, jednostavno pogledajte ovih deset minuta.

4. Stižu spinoffovi

Iz HBO-a stižu vijesti kako uskoro stižu spinoffovi Igra prijestolja. Najavljeno je čak četiri projekta od kojih će se pozabaviti periodom opisanim u knjizi Pjesme leda i vatre, a potom će HBO izabrati kojim će smjerom dalje razvijati franšizu.

3. Srušeni rekord

Čak 10.1 milijun Amerikanaca gledalo uživo je prvu epizodu posljednje sezone Igre Prijestolja. Tako je epizoda pod imenom Dragonstone postala najgledanija u povijesti serije, skinuvši s trona finale prošle sezone. Ovoj brojci treba dodati i 6, 5 milijuna gledatelja kojih je epizodu pogledalo putem streaminga dana poslije.

2. Nova serija po predlošku Georgea R.R. Martina

George R.R. Martin prije godinu dana objavio je vijest da je Universal Cable Productions (UCP) otkupio prava za seriju novela Wild Cards . Riječ je o seriji o superherojima, a većina radnje se dešava u Americi nakon Drugog svjetskog rata gdje se stanovništvo zarazailo izvanzemaljskim virusom koji im daje nadljudske osobine.

1.Naučite novi jezik

Samo za najtvrdokornije fanove.Na web stranici aplikacije za učenje stranih jezika Doulingo od prošloga tjedna možete naučiti i  jezik Dotharkija. Na izradi aplikaciji radio je profesor David J. Peterson, lingvist koji je i izmislio spomenuti jezik, isključivo za potrebe ’Igara prijestolja.

 

.

 

 

Komentari