TOP 5 najboljih guma za osobne automobile

Koje gume su najbolji izbor često kod aficionada auto-moto svijeta potakne isto užarene rasprave kao i kada je riječ o limenim ljubimcima. Performanse, dizajn i tradicija jednako su jako argumenti u tim raspravama. Analizom stanja na tržištu i pregledom zahtjevnih testova koje su proveli vodeći svjetski stručnjaci donosimo Vam 5 najboljih automobilskih guma na svijetu.

5. Michelin LTX A / T2

Ako često vozite po prljavim ili šljunčanim putovima jednako kao i asfaltiranim cestama, vaše vozilo treba kvalitetne gume za sve terene. Michelin LTX A / T2 takva je guma, spremna za izazove na svim terenima. Gume su odlične za mokre kao i suhe ceste, te smanjuje klizanje na teškom, stjenovitom terenu.

4. Cooper Discoverer A / T3

Još jedna odlična guma za sve terene. Omogućava prianjanje vašeg vozila na gotovo sve vrste terena na koje ćete naići. Ponajprije dizajnirana za SUV i teretna vozila guma slovi kao najbolji izbor za ceste pune blata i šljunka. Coooperove gume poznati su po svojoj dugotrajnosti koja je rezultat iznimne kvalitete materijala od kojih se proizvodi.

 3. Bridgestone Turanza T001

Zbog loših rezultata prilikom testiranja prethodnih modela, Bridgestone je odlučio promijeniti filozofiju tvrtke, te je kreirao jednu od najboljih automobilskih guma koje možete pronaći na tržištu. Turanza se pokazala gotovo savršenom na skliskim cestama, omogućuju odličnu ravnotežu vozila u strmim zavojima, a besprijekorne su i tijekom naglog kočenja.

2. Dunlop Sport BluResponse

Novi modeli guma dolaze, tehnologija napreduje, stvaraju se novi standardi, a BluResponse već nekoliko godina prema svim testiranjima ostaje jedna od najboljih automobilskih guma na svijetu. Posebno su fascinantni njeni rezultati prilikom kočenja. Tako je prilikom testiranja 2014. BluResponse do zaustavljanja trebalo čak 7,5 metara manje nego najlošijoj testiranoj gumi (Federal Formoza FD2).

1. ContiPremiumContact 5

Novi kralj  u svijetu automobilskih guma. Prema utjecajnom istraživanju britanskog portala autoexpress.co.uk ova guma pomela je konkurenciju. Kada je isto istraživanje učinjeno prije tri godine, prethodni model završio je tek na 5.mjestu, što dokazuje koliko su inženjeri u međuvremenu radili na poboljšanju performansi. Svakako treba pohvaliti i dizajnerski tim budući da nova guma izgleda fantastično. Najimpresivnija karakteristika gume jest zaustavljanje na skliskoj cesti gdje je ContiPremiumContact 5 do zaustavljanja trebalo tri metra manje nego drugoj najboljoj gumi.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari