TOP 5 mjesta u Zagrebu za popiti kavu

5. Lovački rog – Cafe Jägerhorn, Ilica 14

 Cafe Jägerhorn mijenjao je svoje lice i naličje tokom vremena. Promjene nisu bile napadne i nezgrapne kako to često znaju biti kada je riječ o takvim prestižnim lokacijama u centru. Danas je to i dalje dovoljno izoliran moderan raj čiji je najveći adut terasa na kojoj se možete opustiti pored umjetnog vodopada. Idealno je mjesto i za radne sastanke. Činjenica koju možda dosta Zagrepčana ne zna, jest da je Jägerhorn najstariji zagrebački hotel. U prolazu gdje se smjestio nalazi se niz specijaliziranih prodavaonica, a kod terase su i stube koje vode do Gornjeg grada.

4. Zagreb 360°, Ilica 1a

 Kada se osvrnete oko sebe na glavnom zagrebačkom trgu i pogledate uvis ne možete ne primijetiti visoki Ilički neboder, jedan od zaštitnih simbola Trga. No, odnedavno se na vrhu nebodera nalazi i upečatljiva poruka s velikim natpisom „observation deck“. Naime, na 16. katu Iličkog nebodera s vidikovca Zagreb Eye može se uživati u prekrasnom pogledu na cijeli Zagreb. Uživajte u ispijanju kave na nekih 60-tak metara visine i bacite oko na lepi Zagreb grad.

3. Lateral Rooftop bar, Strojarska ulica 20

Osim Iličkog nebodera u Zagrebu je moguće pronaći još jednu zanimljivu lokaciju s koje se pruža fantastičan pogled na grad. U blizini Gredelja, u novom poslovnom centru Strojarska na 26. katu i nekih 100 metara visine najvišeg nebodera u Hrvatskoj smjestio se lounge bar Latreal Rooftop. S pogledom primarno usmjerenim na Željezničke kolosijeke pruža nezaboravnu vizuru grada, a još je dovoljno neotkriveno te odlično mjesto za popiti kavu.

2. Velvet, Dežmanova 9

 U neposrednoj blizini kina Tuškanac i nedaleko zagrebačkog glavnog trga smjestila se terasa koja odiše profinjenošću i kreativnom energijom zahvaljujući potpisu dizajnerskog virtuoza, Saše Šekoranje. Ovdje se može popiti kava, pročitati knjiga ili nešto prezalogajiti. Cijeli Dežmanov prolaz skrovita je oaza i magnet za sve one koji vole predahnuti bez mnogobrojnih promenada špicera željnih pozornosti.

 

1. A most unusual garden, Horvaćanska 3

Jeste li možda na križanju Savske, Horvaćanske i Selske ceste zapazili neobično oslikanu fasadu s lemurom i kučicu na stablu? Tamo se, naime, smjestio jedan se jedan o najpomaknutijih kafića metropole. Zidove su oslikali studenti akademije Likovne umjetnosti, kazaljke na svim satovima zaustavljene su 4 i 36, a sve podsjeća na neki ludi svijet proizašao kao iz bajke. Ovaj nesvakidašnji koncept posto je pravi magnet za mnogobrojne goste, pa je nerijetko problem pronaći slobodno mjesto. Najveći adut je originalna terasa sa kućicom na drvetu u njenom središtu.

 

 

Komentari