Miris je uvjerljiviji od riječi, izgleda, osjećaja i volje. Od uvjerljive snage mirisa ne možemo se odbraniti, ona ulazi u nas poput zraka u naša pluća, ispunjava nas, prožima, protiv nje ne postoji sredstvo. Tako je zapisano u romanu Patricka Suskinda, a mi Vam predstavljamo najatraktivnije ženske parfeme ove jeseni.

5. Armani Prive Iris Celadon

Novi miris iz kolekcije Armini Prive. Spoj drevne tradicije i dragocjenih sastojaka. U ovom parfemu predstavljeno je misterioznna priča i radostan karakter cvijeta irisa.

4. MEMO Jannat

Zamislite mjesto daleko od svakodnevnih briga s pogledom na Indijski ocean i shvatit ćete inspiraciju ovog mirisa. Na urdu jeziku Jannat znači raj, a baš nedostižno metafizičko mjesto najbolje opisuje ovaj parfem sastavljen od  eteričnog ulje nerolija, tunižanskih limuna, mandarina i mošusa.

 

3. Kat Von D, Sinner

Sastojci poput mandarine i šljive možda se doimaju nedužnima, no kada u sastojke dodate cimet, prirodni afrodizijak od eteričnog ulja pačulija, miris drva i vanilije, bit će vam jasnije zašto se u nazivu ovog parfema koristi pojam grijeha. Bočice u obliku srca dizajnirala je sama Kat Von D, a za one koje se boje svoje tamne strane postoji i nevina verzija parferma, Kat Von D Saint.

2. Gucci Bloom

Prvi iz parfemske obitelji Bloom. Najpopularniji  parfem na ovoj listi sastavljen je od prirodnog arapskog jasmina, tuberoze, perunike i crvenim jasminom porijeklom iz Indije, koji se prvi puta pojavljuje kao u parfemu. Kompoziciju ovog neobičnog cvjetnog mirisa potpisuje novi kreativni direktor Alberto Morillas.

1. Velvet Haze, Byredo

Parfem sa stavom. Premda je parfem načinjen od  nježnih latica turskih ruža, obavijeni njenim mirisom osjećate će se poput fatalne žene iz starih noir filmova Inspiriran je mirisom stijena, a stručnjaci ga nazivaju oživljavanjem duha šezdesetih godina 20. stoljeća. Intiman poput hladnog povjetarca sa vrha planine koji se miješa s toplim mirisom vune. Glavni sastojak mu je eterično ulje pačulija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari